KALKAN

KALKAN Türkiye’nin güneybatı köşesinde bulunan ve Kaş ilçesinin bir beldesi olan Kalkan 1920 li yıllara kadar Kalamaki (Güzel Koy) adıyla anılan eski bir... kalkan

KALKAN

Türkiye’nin güneybatı köşesinde bulunan ve Kaş ilçesinin bir beldesi olan Kalkan 1920 li yıllara kadar Kalamaki (Güzel Koy) adıyla anılan eski bir balıkçı köyüydü. Tarih boyunca güvenilir bir liman olması sebebiyle çevre köylerden gelen tarım ve orman ürünlerinin pazarlandığı ve yüklendiği bir liman olarak önemini korumuş. Kalkanın eski dokusunun bulunduğu bölge koruma altındadır. Kalkan’ nın batı kısmında Kalamar koyu, doğusunda ise Kömürlük ve Kışla mevkii yer alır.

Halk Plajı ve Plajları

Türkiye’de şehir merkezinde bu kadar güzel bir plajdan denize girme şansınız çok azdır. Deniz altından kaynayan ve dağlardan gelen soğuk suları taşıyan bir nehrin bulunduğu plaj ücretsiz, temiz ve şehir merkezindeki önemli bir plajdır.

Kalkan Turlar

Kalkanda yapılan aktivite turlar, Kaş’ta organize edilen turlarla aynıdır. Dalış, Kekova tekne turu, saklıkent safari turu, yamaç paraşütü, kanyon geçişleri gibi tüm Kaş turlarına, Kalkan’dan da katılabiliyorsunuz. Kalkan da oldtown olarak bilinen sahil bölgesinde, sokaklarda gezerken eski günlerde yaşayan tarihi dokunun büyüsüne kapılabilirsiniz.

Toplu Taşıma

Kalkandan civar yerleşim noktalarına (fethiye, patara, kaş, demre,olimpos, kemer,antalya) otogardan hareket eden otobüs ve dolmuşlar ile ulaşabilirsiniz. Taksi kullanımı olukça yaygındır. Bölge coğrafi yapısı itibariyle çok dik yamaçlara kurulduğundan yürüyüş imkanı biraz kısıtlıdır.

İslamlar, üzümlü, palamut köylerine ve saklıkent kanyonu bölgesine özel aracınız olamdan ya da ticari taksi kullanmadan ulaşmanız zordur. Saklıkent kanyonu, gizlikent kanyonu bölgenin doğal güzellikleri arasındadır.

Kaş a geldiniz ve turlara katılmadıysanız çok şey kaybediyorsunuz. Kaş ta turlara, aktivitelere katılmadan yapacağınız tatil biraz sıkıcı olabilir. Oturduğunuz yerden kalkın ve Kaş ın tatdını çıkarabilmek için Kekova tekne turuna, saklıkent jeep safari turuna, yamaç paraşütü aktivitesine, dalış organizayonlarına katılın.

Benzer Yazılar

kaşta tekne turları

Kaş’ ta Tekne Turları

Kaş’ ta Tekne Turları Kaşta tekne turları Kaş tatilinde en çok...
kaş tekne turları bilmeniz gerekenler

Kaş Tekne Turları Bilmeniz Gerekenler

KAŞ TEKNE TURLARI BİLMENİZ GEREKENLER YAZIYORUZ Kaş tekne turlarına katılacaksanız bu...
kaş mavi yolculuk nasıl oluyor

Kaş Kekova Mavi Yolculuk Nasıl Oluyor

Kaş mavi yolculuk nasıl yapılır diye merak edenler bu yazımız ile...
kekova tekne kiralama

Kekova Tekne Kiralama

Kekova Tekne Kiralama Kekova tekne kiralama ile bölgede muhteşem bir tekne...


× Canlı Destek İçin Buradayız