Kaş’ ta Tekne Turları

Kaş’ ta Tekne Turları Kaşta tekne turları Kaş tatilinde en çok tercih edilen günübirlik tekne turlarıdır. Kaş’ın coğrafi yapısı ve koylarının çeşitliliği bir... kaşta tekne turları

Kaş’ ta Tekne Turları

Kaşta tekne turları Kaş tatilinde en çok tercih edilen günübirlik tekne turlarıdır. Kaş’ın coğrafi yapısı ve koylarının çeşitliliği bir çok farklı tekne turu rotası sunuyor. Şimdi teker teker açıklayalım.

  • Kaş Kekova Tekne Turu

Kaşta tekne turları için ilk akla gelen limandan çıkan turlardır. Bu tur  Kaş limandan çıkışlı bir turdur. Kekova tekne turu için misafirlerin ilk aklına gelede budur. Kaş limanda bulunan teknelerle konuşup turlarını ayarlarlar. Limandan çıkan teknelerin hepsi paylaşımlı tekne turu yapmaz. Genelde özel tur yaparlar. Büyük tekneler ise paylaşımlı kekova tekne turu yaparlar. Kaş limandan çıkışlı kekova paylaşımlı tekne turu rotasında önemli nokta şudur. Kaş Kekova arası ortalama 1 saat 45 dakika sürer. Kekova bölgesinde yer alan akdeniz foklarının yaşam alanlarından biri olan korsan mağarasına gidemez. Gökkaya koyu gibi, kekova bölgesinin su sporları merkezi olan koya gidemezler. Burç koyu gibi eskiden gözetleme kulesinin olduğu muhteşem koya gidemezler. Biz rotayı anlatalım. Kaş limandan hareket eden kekova tekne turu rotası saat şöyledir.

Kaş Limandan Kekova Tekne Turu Programı

  1. Sabah 10:00 da limandan ayrılır.
  2. Kekova bölgesine doğru yol alırken 1saat sonra çoban koyunda yüzme molası verilir.
  3. Çoban koyundan ayrıldıktan 45 dakika sonra kekova bölgesine ulşaır ve akvaryum koyunda öğle yemeği ve yüzme molası verilir. Yemekler açık büfe ve tavuk barbekü yapılır.
  4. Çoban koyundan 45 dakika sonra kekova bölgesine giriş ve akvaryum ya da tersane koyunda demir atılıyor. Öğle yemeği ikramları yapılıyor. Yemekler açık büfe soğuk leziz ev yapımı mezeler ve tavuk barbekü. Yemekten önce ve sonra yüzme için zamanınız oluyor.
  5. Şimdi sıra batıkşehir gezisinde. Tekne kekova adasının kıyı şeridinde bulunan batık kalıntıların yanından yavaşça geçiyor. Su altında kalmış liman, kıyıda bulunan evler, su sarnıçları, merdivenleri görebilirsiniz.
  6. Batıkşehiri gördükten sonra tekne simena yani kaleköye geçiyor. Kaleköy, batık şehrin hemen karşısında. Simena tarihi köyü, koruma altında bir köy. Bu köye kara yolu ulaşımı yok. Deniz yolunu ya da likya yolunu kullanmanız gerekir. Köyde her evin bahçesi bir kafe. Dar dik sokaklarında köyün çocukları ve kadınları hediyelik eşya satıyor. Çocukların 2 ya da 3 yabancı dille konuştuklarına şahit olursanız, şaşırmayın 🙂
  7. Teknemiz artık dönüş yoluna geçiyor. Üçağız köyünü uzaktan görüp kekova bölgesinden ayrılıyoruz.
  8. Dönüş yolumuzda Kaş kekova arasındaki inönü koyunda yüzme molası veriyoruz. Meyve ikramları eşliğinde Kaş limana dönmüş oluyoruz.
  9. Saat 18:00 de turumuz bitiyor..

kaş kekova tekne turu

Kaşta tekne turları yazımıza devam ediyoruz. Şimdi ise Kaş’tan servis araçlarıyla başlayıp, tekne ile devam edilen kekova tekne turunu anlatalım.

 

Yukarıda Kaş limandan hareket eden kekova tekne turunu anlattık. Şimdi yukarıda yapılan tekne turuna alternatif olan bir rotadan bahsedeceğiz. Kaş tan araçlarla üçağız köyüne gidiliyor. Kaş ile Üçağız köyü arası 30 km. Üçağız köyü; kekova bölgesine araç ile ulaşılabilen son nokta. Kaştan başlayan araç yolculuğu yaklaşık 40 dakika sürüyor. Yolda köylerden geçerek gidiliyor. Keçi sürüleri, köylüler ve bölgedeki seralar eşliğinde yolculuğun nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Şimdi rotadan bahsedelim:

Üçağız Limandan Kekova Tekne Turu Programı

  1. Sabah 09:30 da Kaş tan Üçağız köyüne transfer yapılıyor.
  2. Üçağız limanında bekleyen teknemiz 10:15 de limandan ayrılıyor.
  3. İlk olarak akvaryum koyuna gidiliyor. Akvaryum koyunun derinliği yaklaşık 14 metre ve dibi net görünüyor.
  4. Tersane koyunda yüzme molası. Tersane koyunun özelliği ise kekova adasının üzerinde olması. Koy tarihi bir tersane. Batıkların bulunduğu bu koyda, batık üzerinde yüzebilirsiniz. Kıyıya yüzerek çıkabilirsiniz. Kıyıda Bizans dönemine ait bir klise kapısı sizi karşılar.
  5. Batıkşehir ;kekova adasının kıyısı boyunca uzanır. Batıklar aslında bölgede her yerde var. Fakat yoğunlaştığı nokta bu kıyı şeridi olduğundan burası batıkşehir olarak adlandırılır. Tekne batıkların yanından yavaş bir şekilde geçiş yapıyor. Yıkılmış evlerin kalıntıları, tarihi su sarnıçları, merdivenler sizi tarihe geri götürüyor.
  6. Bölgede koruma altında olan bir mağara var. Korsan Mağarası. Tur güzergâhında olan korsan mağarası, akdeniz foklarının yaşam alanlarından biri. Üçağız limandan başlayan tekne turunun avantajlarından biri de budur. Kekova bölgesinin doğusunda kalan korsan mağarası ve diğer koyları görebilirsiniz.
  7. Gökkaya Koyu. Kekova bölgesinin eğlence merkezi. Su sporları yapılan bu koyda eğlenceye doyabilirsiniz. Gökkaya koyu, aynı zamanda yatılı tekne turlarının kaldığı ve gemicilerin kötü havalardaki sığınak bölgesidir. Bu koyun başka özelliği ise sadece teknede kalan tatilcilerin gidebildiği bardır. Evet yanlış okumadınız. Eğlence sabaha kadar devam ediyor.
  8. Burç Koyu. Koya ismini Roma döneminden kalma bir gözetleme kulesi, yani burç ismini veriyor. Koyun kıyısından doğal soğuk su sızıntısı var. Ve kıyıya yaklaştıkça soğukluğu hissediyorsunuz.
  9. Kaleköy- Simena. Tarihi köy koruma altında. Yapılaşmak yasak. Batıkşehir’ in diğer kalıntıları bu bölgededir. Köyün tepesinde Likya, Roma, Bizans ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan bir Kale vardır. Çıkılması ve gezilmesi şiddetle tavsiye edilir. Köydeki evlerin bahçeleri kafeye çevrilmiş. Genelde akraba olan hane halkları doğal dondurma satıyorlar. Kadınlar ve çocuklar kendi yaptıkları hediyelik eşyaları satıyorlar. Turistlere yol gösteren küçük çocuklar 2 3 yabancı dil ile iletişim sağlıyorlar.
  10. Üçağız limana tekne dönüşü 17:30.
  11. Üçağızdan araçlar ile Kaş dönüş 18:00

kaş kekova tekne turu

Kaş a geldiniz ve turlara katılmadıysanız çok şey kaybediyorsunuz. Kaş ta turlara, aktivitelere katılmadan yapacağınız tatil biraz sıkıcı olabilir. Oturduğunuz yerden kalkın ve Kaş ın tatdını çıkarabilmek için Kekova tekne turuna, saklıkent jeep safari turuna, yamaç paraşütü aktivitesine, dalış organizayonlarına katılın.

Benzer Yazılar

kaş tekne turları bilmeniz gerekenler

Kaş Tekne Turları Bilmeniz Gerekenler

KAŞ TEKNE TURLARI BİLMENİZ GEREKENLER YAZIYORUZ Kaş tekne turlarına katılacaksanız bu...
kaş mavi yolculuk nasıl oluyor

Kaş Kekova Mavi Yolculuk Nasıl Oluyor

Kaş mavi yolculuk nasıl yapılır diye merak edenler bu yazımız ile...
kekova tekne kiralama

Kekova Tekne Kiralama

Kekova Tekne Kiralama Kekova tekne kiralama ile bölgede muhteşem bir tekne...
kekova tekne turları

Kekova Tekne Turları Tek Adres

Kekova Tekne Turları Tek Adres Kekova tekne turlarında tek adres Kaş...


× Canlı Destek İçin Buradayız