KAŞ HAKKINDA

Kaş hakkında yazmaya başlarken  kısa tarihinden başlayalım. Kaş, Antalya’dan Fethiye’ye kadar uzanan ve antik dönemde Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasının güneyinin uç noktasında... kaş hakkında

Kaş hakkında yazmaya başlarken  kısa tarihinden başlayalım. Kaş, Antalya’dan Fethiye’ye kadar uzanan ve antik dönemde Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasının güneyinin uç noktasında yer alır.Kaş a Antalyayolu üzerinden gelirken yukarıdan insanı büyüleyen bir manzara sizi karşılar. Çukurbağ yarımadası, Limanağzı koyu, tam karşıda Meis yunan adası, inceburun ve Uluburun yarımadaları manzaranızı oluşturur. Kaş, Meis adası aracılığı ile Yunanistan komşudur.

Likya medeniyetinin en önemli kentlerinden biri olan Kaş’ ta arkeolojik çalışmalar neticesinde M.Ö 6bin yıllarında yerleşim olduğu ortaya çıkmıştır. Kaş’ ın antik dönemdeki adının Habesos olduğu bilinmekle beraber, daha sonraları da Antiphellos olarak anılmıştır. Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasıyla beraber Yörükler bu bölgeye yerleşir ve 13. yy da bölge tamamen Türkleşir ve kent Andifli adını alır.

Kaş hakkında yazımızın ardından Kaş a geldiğinizde turlarımıza katılmayı da unutmayın 🙂

Kaş a ulaşım da ise kaş shuttle hizmetini kullanabilirsiniz.

Kaş a geldiniz ve turlara katılmadıysanız çok şey kaybediyorsunuz. Kaş ta turlara, aktivitelere katılmadan yapacağınız tatil biraz sıkıcı olabilir. Oturduğunuz yerden kalkın ve Kaş ın tatdını çıkarabilmek için Kekova tekne turuna, saklıkent jeep safari turuna, yamaç paraşütü aktivitesine, dalış organizayonlarına katılın.

Benzer Yazılar

kaşta tekne turları

Kaş’ ta Tekne Turları

Kaş’ ta Tekne Turları Kaşta tekne turları Kaş tatilinde en çok...
kaş tekne turları bilmeniz gerekenler

Kaş Tekne Turları Bilmeniz Gerekenler

KAŞ TEKNE TURLARI BİLMENİZ GEREKENLER YAZIYORUZ Kaş tekne turlarına katılacaksanız bu...
kaş mavi yolculuk nasıl oluyor

Kaş Kekova Mavi Yolculuk Nasıl Oluyor

Kaş mavi yolculuk nasıl yapılır diye merak edenler bu yazımız ile...
kekova tekne kiralama

Kekova Tekne Kiralama

Kekova Tekne Kiralama Kekova tekne kiralama ile bölgede muhteşem bir tekne...


× Canlı Destek İçin Buradayız