KAŞ TATİL REHBERİ

KAŞ TATİL REHBERİ

Kaş, Antalya’dan Fethiye’ye kadar uzanan ve antik dönemde Likya olarak adlandırılan Teke yarımadasının güneyinin uç noktasında yer alır.Kaş a Antalyayolu üzerinden gelirken yukarıdan insanı büyüleyen bir manzara sizi karşılar. Çukurbağ yarımadası, Limanağzı koyu, tam karşıda Meis yunan adası, inceburun ve Uluburun yarımadaları manzaranızı oluşturur. Kaş, Meis adası aracılığı ile Yunanistan komşudur. Likya medeniyetinin en önemli kentlerinden biri olan Kaş’ ta arkeolojik çalışmalar neticesinde M.Ö 6bin yıllarında yerleşim olduğu ortaya çıkmıştır. Kaş’ ın antik dönemdeki adının Habesos olduğu bilinmekle beraber, daha sonraları da Antiphellos olarak anılmıştır. Anadolu’nun kapılarının Türklere açılmasıyla beraber Yörükler bu bölgeye yerleşir ve 13. yy da bölge tamamen Türkleşir ve kent Andifli adını alır.

KAŞ PLAJLARI

Kaş çevresinde deniz oldukça berrak ve temizdir. Türkiye’nin en sıcak bölgelerinden olan Kaş ta su sıcaklığı bahar ve yaz aylarında genelde 20 derecenin üzerinde seyreder. Ancak kaynak sularının denize karıştığı Küçük Çakıl ve Büyük çakıl gibi birkaç bölgede deniz suyu sıcaklığı daha düşüktür. Kaş ın karşısında bulunan Limanağzı plajına, Kaş limandan kalkan dolmuş kayıklarla 15 dakikada ulaşabilirsiniz. Kaş Limanağzı plajına karadan arabayla ulaşım bulunmamaktadır. Kaş’ ın batısında Kalkan’a giden yol üzerinde yeni marinayı ziyaret edebilirsiniz. Yine Kalkan’ a giden yol üzerinde bulunan Akçagerme plajına gidebilirsiniz, bu plaj çocuklu aileler için oldukça uygundur. kaş Çukurbağ yarımadası tarafına düşen İnceboğaz plajı, Hidayetin koyu, belediye halk plajı gidilebilecek plajlar arasındadır. Kaş merkezde limana en yakın plaj ise asmaaltı plajıdır.

KAPUTAŞ PLAJI

Kalkan Kaş arasında yer alan kaputaş plajının mavi,yeşil ve sarının birbirine geçmiş tonlarına sahip denizi ve kumsalını görünce kartpostala bakıyor gibi hissedebilirsiniz. 187 basamaktan oluşan merdiveni inerek, kanyondan gelen ve yerin altına inerek akan suyun deniz kıyısında kumlar arasından süzülerek akması sonucu genel olarak serin ve turkuaz rengindeki suyuna dalabilirsiniz. Kaputaş plajına Kaş tan başlayan Saklıkent Jeep safari turuyla gidebileceğiniz gibi, Kaş otogardan kalkan patara dolmuşlarıyla da gidebilirsiniz.

PATARA

Patara, 18 kmlik kumsalı, görkemli antik tiyatrosu ve dünyanın ilk parlementer yapısıyla tarihte yerini almış bir şehirdir.

Patara sahip  olduğu muhteşem plajıyla tatilcilere hizmet etmenin yanında Caretta caretta kaplumbağalarına da ev sahipliği yapıyor. Patara plajı, caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olması dolayısıyla çevresel koruma alanıdır. Patara denizi sığ ve kumu incedir. Patara plajı genelde rüzgar aldığı için genelde dalgalıdır.

KAŞ ‘A NASIL GİDİLİR

Kaş a Dalaman Havaalanı ya da Antalya havaalanından transfer hizmeti alarak ulaşabilirsiniz. Belirtmek gerekir ki Dalaman havaalanından Kaş a geliş hem daha rahat hem de daha ekonomiktir. Dalaman havaalanından Kaş a toplu ulaşım araçlarını kullanarakta gelebilirsiniz. Tabi bu biraz zaman kaybı olmayacaksa. Dalaman havalanından Fethiye otogara giden servislere binip, Fethiye otogardan da Kaş otobüslerini kullanarak ulaşabilirsiniz. Fethiye den hareket eden güzergahtaki duraklarda çok zaman kaybettiğinden zaman açısından biraz zor olabilir, Dalaman havalalanından kalkan Kaş shuttle (paylaşımlı transferler daha ekonomik ve hızlı olacaktır. Ayrıca otobüs firmalarından kamilkoç, pamukkale otobüs firmalarını da kullanarak Kaş a ulaşabilirisiniz.

KAŞ TA ALIŞVERİŞ

Kaş ta hediyelik eşyadan eski ve yeni gümüş takılara, yöresel ve bölgesel dokuma örneklerini sunan kilim ve halılardan, antika eserlere, cam, seramik ve porselen işlerden bakır gibi el sanatları objelerine kadar farklı ürünlerin bulunduğu dükkanlarda değişik bütçelere uygun ürünler bulabilirsiniz. Kaş ta cuma günleri kurulan yöresel pazar ise alışveriş yapmazsanız dahi görmeniz gereken yerlerden biridir.

KALKAN

Türkiye’nin güneybatı köşesinde bulunan ve Kaş ilçesinin bir beldesi olan Kalkan 1920 li yıllara kadar Kalamaki (Güzel Koy) adıyla anılan eski bir balıkçı köyüydü. Tarih boyunca güvenilir bir liman olması sebebiyle çevre köylerden gelen tarım ve orman ürünlerinin pazarlandığı ve yüklendiği bir liman olarak önemini korumuş.Kalkan’ ın eski dokusunun bulunduğu bölge koruma altındadır. Kalkan’ nın batı kısmında Kalamar koyu, doğusunda ise Kömürlük ve Kışla mevkii yer alır.

Kalkan halk plajı

Türkiye’de şehir merkezinde bu kadar güzel bir plajdan denize girme şansınız çok azdır. Deniz altından kaynayan ve dağlardan gelen soğuk suları taşıyan bir nehrin bulunduğu plaj ücretsiz, temiz ve şehir merkezindeki önemli bir plajdır.

× Canlı Destek İçin Buradayız